Kai smulkūs verslininkai, priiminėjantys pigaus poilsio ieškančius keliautojus ir poilsiautojus, “išauga” iš B&B, jie steigia vadinamuosius Guest House, arba svečių namus. Pastarieji brangesni už kukliausią nakvynę ir pusryčius siūlančias nakvynės vietas, tačiau gerokai pigesni nei “tikri” viešbučiai.
Guest House paprastai užima visą namą, turi nuo 4 iki 10 kambarių ir juose dirba ne tik šeimos nariai, bet ir samdomis darbuotojai. Nors prie tokių apgyvendinimo įstaigų jau būna “žvaigždutės”, kurios turėtų nusakyti teikiamų paslaugų lygį, tačiau dažnai nuspėti kokia ten bus paslaugų kokybė sudėtinga. Patogumai gali būti “suite” – numeryje, arba “private” – koridoriuje, tačiau skirti tik konkretaus kambario svečiams.
Kokie bus pusryčiai vien pagal internetinę Guest House svetainę nuspėti irgi sudėtinga. Ryte Jums gali patiekti tiek karštus patiekalus, tiek šaltus užkandžius. Tikėtis gausaus švediško stalo neverta. Paprastai svečių namų savininkai (kaip ir jų kolegos B&B ) neperka licencijos prekiauti alkoholiu, tad vietiniame bare prieš miegą išlenkti taurelės nepavyks. Iš kitos pusės, keliautojai, kurie siekia sutaupyti, linkę susitaikyti su tokiais trūkumais. Visgi lova ir pagalvė priglausti pavargusiai galvai čia kainuoja pigiau nei tradiciniame viešbutyje.